Green-cheeked Parakeet
Pyrrhura molinae
一种长尾鹦鹉,头顶棕色,颊部绿色;根据亚种不同,胸部为白色或黄色,栗色腹斑通常较小。栖息于林地和河岸林;通常成群结队,发出吵闹声,或觅食或飞行。
识别特征
The green-cheeked parakeet is 25 to 26 cm (9.8 to 10 in) long and weighs 62 to 81 g (2.2 to 2.9 oz). The sexes are the same. Adults of the nominate subspecies P. m. molinae are dull brown from forehead to nape and have green cheeks, ashy brown ear coverts, and a creamy white ring of bare skin around the eye. Their upperparts are green. Their chin, throat, and the sides of their neck are a scaly brown and whitish. Their belly is dull reddish and their lower flanks and vent area are green. Their wing is mostly green, with bluish flight feathers. Their tail is dull reddish. Immatures are similar to adults but without the red belly.<p>Subspecies P. m. phoenicura is green on the upper surface of its tail's base. P. m. restricta has a blue collar, a blue tinge on its cheeks, and a smaller red belly patch than the nominate. P. m. hypoxantha has a paler crown and less distinct scaling on the breast than the nominate. P. m. australis is paler than the nominate and has a larger red belly patch. P. m. flavoptera is orange to red at the bend of the wing and on the carpal edge and is otherwise like the nominate.<p>A small number of individuals of P. m. hypoxantha have mostly yellow underparts.
分类信息
The green-cheeked parakeet has these six subspecies:<p>Subspecies P. m. hypoxantha was previously known as P. m. sordida and was sometimes treated as a separate species. However, by the principle of priority the older name hypoxantha replaced sordida. The green-cheeked parakeet has also been treated as conspecific with the maroon-bellied parakeet (P. frontalis).<p>The green-cheeked parakeet is most closely related to the maroon-bellied, pearly (P. lepida), and crimson-bellied (P. perlata) parakeets.
- 学名
- Pyrrhura molinae
- 命名信息
- (Massena & Souancé, 1854)
- 目
- 鹦形目
- 科
- 鹦鹉科
- 属
- 锥尾鹦鹉属
分布与栖息地
The subspecies of the green-cheeked parakeet are found thus:<p>The green-cheeked parakeet inhabits lowland woodlands and forest (chiefly deciduous), secondary forest, and gallery forest in the lower elevations of the Pantanal and humid subtropical forest as high as 2,000 m (6,600 ft).
- 迁徙
- 垂直迁徙
行为
迁徙模式: 垂直迁徙.
保护状况
种群趋势: 下降.
- 种群趋势
- 下降
照片
分布
鸟叫声
其他鸟类

紅尾熱帶鳥
Phaethon rubricauda
一种中等体型,大体白色,红嘴的海鸟。长长的红色尾羽在远处可能难以看到。极少在内陆见到。在海上通常飞翔于水面高处。成对和成群进行向后盘旋的求偶展示,同时发出响亮的嘎嘎叫声。比白尾鹲体型更大,身体更重。

Gray-necked Rockfowl
Picathartes oreas
中非森林中的灰色幽灵,在森林内部地面上或地面附近悄无声息地移动,有时与行军蚁群结伴。特征鲜明,具灰色背部,浅色下体,以及光秃的蓝、红、黑三色头部。在雨季半群居繁殖,巢穴设在洞穴、大石块下,甚至公路桥下。在巢址以外的地方罕见。

Southern Martin
Progne elegans
一种大型燕子,翅膀尖锐,尾部略微分叉。雄鸟深虹彩紫色;雌鸟也全身深色,但下体棕色,有不明显的鳞状斑纹。它们在南美洲境内迁徙;在一年中的某些时候,会与其他非常相似的燕子物种一起出现,使得识别困难。雌鸟缺乏相似的紫崖燕和灰胸崖燕的浅色腹部;雄鸟与紫崖燕基本无法区分。
开始您的观鸟之旅
在户外识别鸟类,并在下一次观察时随手查阅鸟类图鉴。