Rufous-fronted Laughingthrush
Garrulax rufifrons
Plain-looking large laughingthrush; dusty-brown overall, with pale orange eyes and a dark chestnut forehead patch. Also note warmer rufous tones on wings and tail. Despite its drab appearance, this species is unfortunately nonetheless under intense pressure for the cagebird trade, and has disappeared from much of its montane forest habitat. Song is a long, descending series of shrill notes. Calls are variable; sharp yapping notes are frequently given. Travels in small to medium-sized flocks, sometimes mixing with other species.
识别特征
It is 27 cm (11 in) in length, and has a striking and very deep rufous-red patch on an otherwise grey plumage above its bill. Its large eyes are a striking light yellow colour. Like other laughingthrushes, it typically occurs in small family groups of five or six birds, but little is known about its breeding since only very recently has there been any success breeding in captivity and its natural habitat is extremely rugged mountains.
分类信息
Genus: Garrulax; Family: Leiothrichidae; Order: Passeriformes.
- 学名
- Garrulax rufifrons
- 命名信息
- Lesson, RP, 1831
- 目
- Passeriformes
- 科
- Leiothrichidae
- 属
- Garrulax
分布与栖息地
- 迁徙
- Resident species
行为
Migration pattern: Resident species.
保护状况
Population trend: declining.
- 种群趋势
- declining
照片
分布
其他鸟类

Crimson Seedcracker
Pyrenestes sanguineus
A chunky-billed brown finch with an electric-red rump, red tail, and red hood that extends from the throat to the nape; the hood of the male is larger than the female’s and extends down the flanks. Juvenile is duller than the adult. A secretive and uncommon resident restricted to Upper Guinea, found in pairs in swamp forest, scrub near creeks, and thickets near water in primary and secondary forest; also sometimes in cultivation. Song is a variable series of buzzes and whistles, and call is a strident “tsut…tsut.” Male Black-bellied Seedcracker differs from Crimson by having a black (not brown) back and belly; females and juveniles are almost identical but only overlap in eastern Ivory Coast.

Antillean Nighthawk
Chordeiles gundlachii
Long-winged nightbird with intricate brown and gray patterning. Very similar to Common Nighthawk, best distinguished by voice. Gives a rapid series of hard, buzzy notes: "drik-rik-rik-rik." A Caribbean species; in the U.S., found only on the Florida Keys. Prefers open areas with mix of grass, bare ground, and shrubs. Nocturnal but can be seen hunting around dawn and dusk, searching for insects in flight.

South Georgia Diving-Petrel
Pelecanoides georgicus
A very small, chunky petrel. Note the short broad wings and the pale white throat and underside. Look for whitish rump patches and gray feathering behind the eyes. Breeds on islands in the circumpolar subantarctic zone. Most populations nest on rocky slopes or flat land, but the population on Codfish Island, New Zealand, nests in burrows within unstable sand dunes no more than 100 meters from the sea; this population is sometimes split as a different species. Difficult to distinguish from Common Diving-Petrel at sea due to subtlety of plumage differences.
开始您的观鸟之旅
在户外识别鸟类,并在下一次观察时随手查阅鸟类图鉴。