Pale-eyed Blackbird
Agelasticus xanthophthalmus
Medium-sized blackbird found locally in habitats with wet grass. Shiny black, with a white or light yellow eye and sharply pointed black bill. Giant Cowbird occasionally has a pale eye and may appear similar, but is much larger than Pale-eyed Blackbird; told apart from the similar Velvet-fronted Grackle by its pale eyes, longer, more pointed bill, and shorter tail. Found in wet grasslands and grassy margins of oxbow lakes, where it forages singly, in pairs, or in small groups.
识别特征
The adult pale-eyed blackbird is entirely black in both sexes. It has white or pale buff coloured irises to its eyes which are very distinctive and distinguish it from other black birds found in the area such as the velvet-fronted grackle and the shiny cowbird which have dark eyes. Juveniles and immature birds are brownish-black with underparts streaked with yellow or buff.<p>The call is a loud metallic "tew-tew-tew-tew" similar to that of a black-capped donacobius. It is usually sung from the top of a shrub.
分类信息
Genus: Agelasticus; Family: Icteridae; Order: Passeriformes.
- 学名
- Agelasticus xanthophthalmus
- 命名信息
- (Short, 1969)
- 目
- Passeriformes
- 科
- Icteridae
- 属
- Agelasticus
分布与栖息地
The pale-eyed blackbird is found in a restricted area of eastern Peru and Ecuador. Its habitat is marshy areas round lagoons and oxbow lakes and the fringes of nearby grassland. Since its first discovery in 1969 it has been seen regularly in the Limoncocha National Biological Reserve near the Napo River, Ecuador and in the Tambopata National Reserve near the Madre de Dios River, Peru.
- 迁徙
- Resident species
行为
Migration pattern: Resident species.
保护状况
Population trend: stable.
- 种群趋势
- stable
照片
分布
鸟叫声
其他鸟类

Moustached Brushfinch
Atlapetes albofrenatus
A distinctive brushfinch with a limited range in north-central Colombia and western Venezuela. Olive above and yellow below with a mostly black head, a tawny crown, and a bold white mustache stripe. Occurs at the edge of montane forest from around 1,500 to 2,500 m. Usually seen in pairs or small flocks, foraging in the lower to middle levels.

Green Cochoa
Cochoa viridis
A gorgeously colored but highly elusive and uncommon bird found in extensive hill forests, particularly in areas with well-shaded ravines, gullies, and streams. Slow-moving and restricted to the canopy, where it blends in with the foliage. If seen, the green body is most obvious, followed by the black and silvery-blue bands on the wing. A better look would reveal a sky-blue head with a thin black eye-stripe and a pale blue tail. Listen for its song, a high, thin, even-sounding whistle, often given repeatedly but difficult to pin down.

South Georgia Diving-Petrel
Pelecanoides georgicus
A very small, chunky petrel. Note the short broad wings and the pale white throat and underside. Look for whitish rump patches and gray feathering behind the eyes. Breeds on islands in the circumpolar subantarctic zone. Most populations nest on rocky slopes or flat land, but the population on Codfish Island, New Zealand, nests in burrows within unstable sand dunes no more than 100 meters from the sea; this population is sometimes split as a different species. Difficult to distinguish from Common Diving-Petrel at sea due to subtlety of plumage differences.
开始您的观鸟之旅
在户外识别鸟类,并在下一次观察时随手查阅鸟类图鉴。