Daurian Partridge

Perdix dauurica

A stout terrestrial bird of open areas with ample grassy or shrubby cover. Moves into agricultural fields in winter to forage on waste grain. Gray-brown overall, with large dark blotch on the belly and orange face and breast, much like similar Gray Partridge, its westerly counterpart. Usually found in medium-sized groups.

识别特征

It is a rotund bird measuring roughly 28–30 cm (11–12 in) long. In the fall, males weigh about 200–340 grams (7.1–12.0 oz) and 290–330 grams (10–12 oz) for females. Both sexes have a sandy-orange face and long feathers under the beak, forming a 'beard'. The rest of the head and underparts are pale slate-grey with a buff line on the chest and black belly patch. The female has a smaller belly patch and is slightly duller than the male. Their song sounds like a higher-pitched, sped-up version of the grey partridge's; a shrill, grating kieerr-ik!<p>There are multiple subspecies, differing mainly in the plumage becoming darker and more rufous further east.

分类信息

Genus: Perdix; Family: Phasianidae; Order: Galliformes.

学名
Perdix dauurica
命名信息
(Pallas, 1811)
目
Galliformes
科
Phasianidae
属
Perdix

分布与栖息地

This partridge breeds generally on open grassland or steppe including farmland across much of temperate East Asia from Kyrgyzstan and extending eastward to China and Mongolia. It is a non-migratory terrestrial species, which forms flocks outside the breeding season in Autumn and Winter. In parts of its range, it overlaps with the very similar and closely related grey partridge, with which it forms a superspecies. They inhabit open country, ideally with some adjacent bushes or open woodland.

迁徙
Resident species

行为

Migration pattern: Resident species.

保护状况

Population trend: declining.

种群趋势
declining

照片

分布

其他鸟类

White-bearded Flycatcher

White-bearded Flycatcher

Phelpsia inornata

Fluffy and chubby, a short-billed version of a kiskadee. Black crown and mask, puffy white throat, and broad white eyebrow that connects on the back of head. Very short bill. Olive-brown upperparts and bright yellow underparts. Sexes similar. Common and territorial, found in pairs or family groups in open forest, forest edges and gallery forest in lowlands. Easy to find and identify by voice, a loud “PU-terr-r, PU-terr-r” repeatedly, given in duet or chorus. Similar to Social Flycatcher and Rusty-margined Flycatcher but with puffier appearance, shorter bill, no reddish color in wings, black crown, and white head stripes touching at nape. Found only in Colombia and Venezuela.

Blue-tailed Trogon

Blue-tailed Trogon

Trogon comptus

Colorful trogon of lowland and foothill rainforest in western Ecuador and western Colombia. Both sexes have conspicuous white eyes, unmarked black tail, red belly, and mostly yellow bill. Male is green with a black face. Female is gray with a dark top to her yellow bill. Differs from Slaty-tailed Trogon by yellow (not orange) bill. Also similar to Ecuadorian Trogon, but lacks white on breast. Perches high in the trees for long periods, occasionally sallying out to take fruits or insects. Often first detected by song, a lazy series of 20 or more mellow whistles.

Barusan Cuckoo-Dove

Barusan Cuckoo-Dove

Macropygia modiglianii

Endemic to the Barusan Islands, off Sumatra’s northwest coast. Dark gingery brown overall, with a slightly lighter head. The only cuckoo-dove on the Barusans, except for Simeulue, where Little Cuckoo-Dove also occurs; note Barusan’s larger size and darker rust-brown chest. Inhabits forested areas in the lowlands and foothills of the Barusans. Similar in habits to other cuckoo-doves: shy and sluggish, typically foraging singly in the middle and lower levels of forest. Gives a three-part series of cooing hoots, “woo-woo-wooOOH”; may sound like just one rising hoot at a distance.

开始您的观鸟之旅

在户外识别鸟类,并在下一次观察时随手查阅鸟类图鉴。