Rufous-browed Hemispingus

Poospiza rufosuperciliaris

Scarce bird of wet high-elevation forest in the eastern Andes of northern and central Peru. Not often seen, since its remaining habitat is difficult to access. Plumage is striking, with reddish-orange eyebrow and underparts as well as a black mask. Similar to Rufous-breasted Warbling-Finch of the western Andes, but eyebrows are longer and do not connect over the bill. It tends to stay very low, which can make it quite hard to see well, and it often hops on the ground or along fallen logs. Sometimes joins mixed-species flocks. Typical song is a lengthy series of seemingly random squeaks and chips.

识别特征

The rufous-browed hemispingus (Poospiza rufosuperciliaris) is a species of bird in the family Thraupidae. It is endemic to Peru. Its natural habitat is subtropical or tropical moist montane forests. It is threatened by habitat loss.

分类信息

Genus: Poospiza; Family: Thraupidae; Order: Passeriformes.

学名
Poospiza rufosuperciliaris
命名信息
(Blake & Hocking, 1974)
目
Passeriformes
科
Thraupidae
属
Poospiza

分布与栖息地

迁徙
Resident species

行为

Migration pattern: Resident species.

保护状况

种群趋势
unknown

照片

分布

鸟叫声

其他鸟类

Bar-backed Partridge

Bar-backed Partridge

Arborophila brunneopectus

An earth-colored partridge with a black throat and white cheeks. Most similar in appearance to White-cheeked Partridge; look out for a longer, much thicker white brow which extends down to the neck and a reddish patch of bare skin encircling the eye. Fine dark barring on the back isn’t as noticeable as bold black-edged white scaling on the flanks. Often found in drier forested habitats than other partridges, ranging from lowlands into the foothills.

Southern Anteater-Chat

Southern Anteater-Chat

Myrmecocichla formicivora

A dumpy dark brown chat with an upright posture. It flies fast on short round wings, exposing bold white patches in the outer webs of the primary feathers that are diagnostic. Pairs and small groups occupy open grassy country, especially near dense collections of termite mounds. It sits on fences, rocks, or other perches and drops to the ground to pursue ants, termites, and other invertebrates to feed on. The song is a varied collection of whistles, clucks, and grating notes, including imitations of other species, while the call is a characteristic one-note high-pitched plaintive “peek.” No similar chats occur in the same range; the white wing patches of Southern Anteater-Chat are highly distinctive.

Oak Titmouse

Oak Titmouse

Baeolophus inornatus

Completely nondescript: all gray-brown without any sort of color pattern. Still cute and personable, often in small family groups bustling through their namesake oak trees (though they occasionally stray into other species of trees). Visits feeders. Extremely similar to Juniper Titmouse, but separated by range.

开始您的观鸟之旅

在户外识别鸟类,并在下一次观察时随手查阅鸟类图鉴。