Bahama Nuthatch
Sitta insularis
Endemic to Grand Bahama Island, where it is the only nuthatch, though now extremely rare and possibly extinct. Active in crowns of pines and hard to see clearly. Small with a long, pointed bill. Also look for brown cap, gray upperparts, and creamy-whitish underparts. Listen for short sputtering trills and high-pitched squeaks.
识别特征
It has some notable differences from its closest relative, the brown-headed nuthatch (S. pusilla), including a darker brown facial stripe, a longer bill, shorter wings, and a unique warbling call.
分类信息
It was previously considered a subspecies of the brown-headed nuthatch by most taxonomic authorities. A 2020 study found further evidence for it being a distinct species, finding significant vocal differences based on voice recordings and a notable genetic difference from the brown-headed nuthatch that was even larger than that of some birds unanimously considered distinct species from their mainland relatives, such as the Bahama warbler (Setophaga flavescens) compared the yellow-throated warbler (S. dominica). The International Ornithological Congress has since reclassified it as a distinct species.<p>Some previous studies considered it a subspecies of S. pusilla based on the fact that the species was only ever historically known from Grand Bahama, which only separated from the Abacos about 2,500 years ago, which would indicate they only ever colonized Grand Bahama and was too recent for total speciation to occur. However, later research using genetic markers indicates that both species likely diverged around 685,000 years ago and late Pleistocene fossil remains of S. insularis from Abaco and Long Island have since been described, indicating that it likely had a much wider distribution across the Bahamas until for unknown reasons, it was restricted to Grand Bahama by the Holocene.
- 学名
- Sitta insularis
- 命名信息
- Bond, J, 1931
- 目
- Passeriformes
- 科
- Sittidae
- 属
- Sitta
分布与栖息地
- 迁徙
- Resident species
行为
Migration pattern: Resident species.
保护状况
Population trend: declining.
- 种群趋势
- declining
照片
分布
鸟叫声
其他鸟类

African Rail
Rallus caerulescens
Classic, mid-sized rail. Note the brown back, gray head and chest, barred belly, and reddish bill and legs. Found in wetlands ranging from flooded grassland to deep swamps. Especially favors cattail marshes. Fairly reclusive but walks out into the open more often than most rails. Usually detected by call, a loud, accelerating series of notes that descend the scale. Shares a similar color pattern with African Crake, but African Rail has a longer bill and an unspotted back.

Montane Forest Screech-Owl
Megascops hoyi
Medium-sized owl of upland humid forest mixed with Podocarpus and alders on the east slope of the Andes from NW Argentina to central Bolivia. The only Screech-Owl through much of its range. At lower elevation sites may overlap with Tropical Screech-owl, from which it can be distinguished by its slower, longer song.

Stripe-backed Wren
Campylorhynchus nuchalis
Medium-sized, social black-and-white wren Dull white overall with dark streaking above, black dotting below, and a broad white eyebrow. Wings and tail black barred white; eyes yellowish white. A social species that lives in small and animated groups. Locally common in dry to moist woodlands, gallery forests, parks, and trees in urban areas. Very vocal, mainly in duet, with fast scolding and scratchy notes. No other similar species in range.
开始您的观鸟之旅
在户外识别鸟类,并在下一次观察时随手查阅鸟类图鉴。