Juan Fernandez Petrel

Pterodroma externa

Large, rather long-tailed, and relatively big-billed petrel of offshore subtropical and tropical waters in the eastern and central Pacific; not seen from mainland. Named for Juan Fernandez Islands in Chile, where the species breeds. Main identification features are relatively large size, gleaming white underparts with small black “comma” on bend of underwing, and dark cap blending into gray of hindneck. Upperparts show darker “M” pattern common to many petrels. Much larger than Masatierra Petrel and other small petrels.

识别特征

Large, rather long-tailed, and relatively big-billed petrel of offshore subtropical and tropical waters in the eastern and central Pacific; not seen from mainland. Named for Juan Fernandez Islands in Chile, where the species breeds. Main identification features are relatively large size, gleaming white underparts with small black “comma” on bend of underwing, and dark cap blending into gray of hindneck. Upperparts show darker “M” pattern common to many petrels. Much larger than Masatierra Petrel and other small petrels.

分类信息

Genus: Pterodroma; Family: Procellariidae; Order: Procellariiformes.

学名
Pterodroma externa
命名信息
(Salvin, 1875)
目
Procellariiformes
科
Procellariidae
属
Pterodroma

分布与栖息地

Breeding range: PO : montane Alejandro Selkirk (=Mas Afuera, Juan Fernandez Is., far w of c Chile). Non-breeding range: to tropical Pacific around main Hawaiian Is..

繁殖区
PO : montane Alejandro Selkirk (=Mas Afuera, Juan Fernandez Is., far w of c Chile)
非繁殖区
to tropical Pacific around main Hawaiian Is.
迁徙
Complete migrants

行为

Migration pattern: Complete migrants.

保护状况

Population trend: stable.

种群趋势
stable

照片

分布

其他鸟类

Short-tailed Albatross

Short-tailed Albatross

Phoebastria albatrus

Gradually increasing after near extinction in the 20th century but still the rarest of the three North Pacific albatross species. Adult is striking: white overall, with dark wings, white upperwing coverts, a rich yellow nape, and bright pink bill. Juvenile blackish brown with pink bill; young birds attain increasing amounts of white in plumage as they age. Forages over a large pelagic range but sometimes seen from shore.

Stejneger's Scoter

Stejneger's Scoter

Melanitta stejnegeri

Large scoter with distinctive white patch on wing. Males are black and have small white mark under eye, dark knob on the bill, and red-and-orange bill tip. Females are dark chocolate-brown and have two rounded white patches on face. Extremely similar to White-winged Scoter: note male’s much more angular head structure with steeper and more prominent protuberance and different bill coloration. Female is much more difficult to identify, but has more swollen-looking protuberance. Breeds in Russian tundra and taiga pools and lakes, winters on the coast; only very occasionally reported inland in the winter.

Gray-necked Rockfowl

Gray-necked Rockfowl

Picathartes oreas

The gray ghost of central African forests, moving silently inside the forest on or near the ground, sometimes associating with driver ant swarms. Distinctive, with a gray back, pale underparts, and a bald blue, red, and black head. Breeds semi-colonially during the rainy season in caves, under large boulders, and even under road bridges. Rarely encountered away from nesting sites.

开始您的观鸟之旅

在户外识别鸟类,并在下一次观察时随手查阅鸟类图鉴。