Banded Ground-Cuckoo
Neomorphus radiolosus
Impressively large, roadrunner-like bird of wet foothill rainforest. It’s one of the rarest and most sought-after birds of northwestern Ecuador and western Colombia. Note large size, long tail, chestnut back, and black-and-white scaled underparts. Terrestrial; most likely to be encountered following large swarms of army ants. Sometimes snaps its bill very loudly. Song is a series of soft, very low-pitched, rising notes given at regular intervals.
识别特征
The banded ground cuckoo is about 46 cm (18 in) long, about half of which is its tail, and weighs about 400 g (14 oz). Adults have a heavy decurved bill with a black to dusky maxilla and a grayish mandible tipped with blue-gray. Males and females have the same plumage. Adults have a black forehead and crown and a shaggy, glossy, blue-black, erectile crest. Their face is dark with bare blue skin behind the eye. Their hindneck is glossy blue-black and their upper back black with white edges giving a scaly appearance. Their lower back and rump are rich maroon-chestnut and their uppertail coverts metallic green. Their tail is black with a purple and green gloss on the upper side. Their wings have black outer primaries and purplish-red and black inner primaries and secondaries. Their underparts except the undertail coverts are black with the same scaly appearance as the lower back; the coverts are plain black. Juveniles' scaling is mostly ochraceous with some white on the breast and their crest is blackish without blue.
分类信息
The banded ground cuckoo is monotypic. It shares genus Neomorphus with three or four other species depending on the chosen taxonomic system.
- 学名
- Neomorphus radiolosus
- 命名信息
- Sclater, PL & Salvin, 1878
- 目
- Cuculiformes
- 科
- Cuculidae
- 属
- Neomorphus
分布与栖息地
The banded ground cuckoo is found in the Chocó Ecoregion on the Pacific slope of southern Colombia and far northern Ecuador. It is "rare and localized, and occurs at very low density throughout its distribution." It inhabits wet to very wet tropical primary forest. In elevation it mostly ranges between 700 and 1,200 m (2,300 and 3,900 ft) though it has been observed both higher and lower.
- 迁徙
- Resident species
行为
Migration pattern: Resident species.
保护状况
Population trend: declining.
- 种群趋势
- declining
照片
分布
鸟叫声
其他鸟类

Wood Sandpiper
Tringa glareola
Medium-sized brownish wader with a white belly, varied pale spotting and spangling on back. In flight shows plain upperwings, square white rump patch. Legs greenish yellow. Breeds in bogs and marshes in open coniferous and mixed forests. Migrants and wintering birds occur in varied wetland habitats, especially with grassy and other vegetation cover. Walks in shallow water, picking with its bill. Mainly found as singles or small flocks, not mixed with other species. Bobs tail when nervous, but not habitually like Common Sandpiper.

Long-billed Partridge
Rhizothera longirostris
Strange-looking and little-known partridge with a distinctive, faintly-hooked, dark bill. Male has a brownish-orange head and gray neck and chest. Female has a rusty-brown head and neck. Found in lowland and foothill forest; generally uncommon and patchy throughout range. Secretive, foraging quietly on the forest floor, rarely emerging into the open. Gives a loud, echoing “weeweew”.

Böhm's Flycatcher
Myopornis boehmi
Distinctive, chunky flycatcher of miombo woodland. The upperparts are rich brown and the underparts are white with bold triangular spots. Generally uncommon and local in the mid-story of miombo broadleaf woodland. Often joins mixed-species feeding flocks. The quiet song consists of a series of scratchy notes.
开始您的观鸟之旅
在户外识别鸟类,并在下一次观察时随手查阅鸟类图鉴。