Great-winged Petrel
Pterodroma macroptera
A medium-sized, bulky dark petrel with a large head and long pointed wings. It often shows a grizzled, gray scaly muzzle around the bill. It flies fast with a flexed wrist and its heavy head angled downward, giving it a characteristic appearance. It breeds on subantarctic islands between the Tristan group and western Australia, dispersing across the southern oceans between 30 and 50°S, where it is a deep ocean specialist. Several species are similar to Great-winged Petrel. Gray-faced Petrel, sometimes considered the same species, breeds off New Zealand and is almost identical except for a more extensive grizzled face patch. The smaller Kerguelen Petrel has a more contrasting silvery underwing. The gadfly petrels mostly have more pale patterning on the underwing or belly and lack the bulkiness of Great-winged Petrel.
识别特征
This is a large seabird, with a body length of 42–45 cm. The bird is completely dark brown except for a variable patch of white near the base of the bill, which is black.<p>It is separated from sooty shearwater and short-tailed shearwater by the all-dark underwing, the thick, stubby bill, and different jizz. The similar flesh-footed shearwater has a light, pinkish bill. Petrels in the genus Procellaria are larger and have a less bounding flight.
分类信息
This species was formerly treated as containing two subspecies - P. m. macroptera and P. m. gouldi, the latter of which is endemic to New Zealand. As of 2014, the latter is recognized as a species in its own right, the grey-faced petrel (Pterodroma gouldi). In 2016 further research was published supporting the full species status of the grey-faced petrel.
- 学名
- Pterodroma macroptera
- 命名信息
- (Smith, A, 1840)
- 目
- Procellariiformes
- 科
- Procellariidae
- 属
- Pterodroma
分布与栖息地
The great-winged petrel breeds in the Southern Hemisphere between 30 and 50 degrees south with colonies on Tristan da Cunha, Gough Island, the Crozet Islands, the Prince Edward Islands, the Kerguelen Islands and on the coasts of southern Australia. It is a rare vagrant to the Pacific Ocean off the coast of California, United States.
- 繁殖区
- SO : subtropical to temperate is. from Tristan da Cunha and Gough (sc Atlantic Ocean) to Kerguelen Is. (se Indian Ocean) and islets off sw Australia
- 非繁殖区
- subtropical to temperate South Atlantic and South Indian oceans to s African and w Australian waters
- 迁徙
- Complete migrants
行为
Migration pattern: Complete migrants.
保护状况
Population trend: declining.
- 种群趋势
- declining
照片
分布
其他鸟类

Amethyst-throated Mountain-gem
Lampornis amethystinus
Rather large hummingbird of humid evergreen and pine-oak forest in mountains. Fairly common, but typically inconspicuous in shady understory and at edges, where feeds at all levels on flowers. Despite the exciting name, often looks rather drab and grayish overall with a dark mask, whitish eyestripe, and dusky throat (amethyst gorget rarely catches the light). Note the blackish tail with small, pale gray corners.

Gould's Toucanet
Selenidera gouldii
Beautiful small, multicolored toucan. Males have a black crown and underparts; in females, the black is replaced by chestnut. Note the black and orange patches on the bill. Inhabits lowland humid forest, seasonally flooded forest, gallery forest, and old second growth. Forages from middle levels to the canopy, usually in fruiting trees. Call is a deep and somewhat slow series of “ggrawnk” to “ggrraaw” notes, easily overlooked.

Lesser Goldfinch
Spinus psaltria
Tiny yellowish finch. Blackish conical bill is stout, but sharply pointed. Long wings are black with one white wingbar and large white patch at the base of the primaries. Small head. Short notched tail. Adult males have either green or black (Texas to South America) back. Regularly visits feeders. Females similar to American Goldfinch; note bill shape and color, usually more yellowish undertail coverts, less distinct wingbars, and more obvious white patch at base of primaries.
开始您的观鸟之旅
在户外识别鸟类,并在下一次观察时随手查阅鸟类图鉴。