Vega Gull
Larus vegae
A large, sturdy gull of East Asia. Adults have a fairly pale gray back, pale eye, and dull pinkish legs. Takes four years for immatures to progress from mostly brown to fully white and gray adult plumage; intermediate plumages are often mottled and messy. Extremely variable plumage can make identification tricky. Occurs inland and along the coast, frequenting river mouths, harbors, beaches, lakes, and ponds. Often forms flocks with other gulls. Back color of adults generally a shade darker than that of American Herring Gull. Very similar to Mongolian Gull, and separation is tricky, but has a larger head and bill; adults also generally have pinker legs.
Identification
The Vega gull, East Siberian gull, or East Siberian herring gull (Larus vegae) is a large gull of the herring gull/lesser black-backed gull complex which breeds in Northeast Asia. Its classification is still controversial and uncertain. It is variously treated as a separate species, as a subspecies of the American herring gull (L. smithsonianus) or included with both the American herring gull and European herring gull in L. argentatus. The Mongolian gull Larus mongolicus was formerly regarded as a subspecies of Vega gull. It was described in 1887 from specimens collected on the 1878–1880 Vega Expedition on the Swedish ship SS Vega.
Taxonomy
Genus: Larus; Family: Laridae; Order: Charadriiformes.
- Scientific name
- Larus vegae
- Order
- Charadriiformes
- Family
- Laridae
- Genus
- Larus
Photos
Distribution
Bird Calls
Other Birds

Snow Mountain Robin
Petroica archboldi
A fairly small, localised bird of bare, rocky slopes above the treeline on certain peaks in the Snow Mountains. Overall sooty grey color, paler on the sides and belly, a narrow white band on the forehead and a large red patch on the chest. Perches on rocks from where it scans for prey. Unmistakable in its habitat. Voice, some harsh rasping notes.

Bearded Wood-Partridge
Dendrortyx barbatus
Very elusive, chickenlike bird of humid evergreen forest in foothills and highlands; scarce and very local in eastern Mexico where it is endemic. Usually in pairs or small groups on the forest floor. May be seen beside quiet trails and roads early and late in the day; runs away quickly and rarely flies. Note the blue-gray face and throat, red bill and eyering, and rusty breast. Loud rollicking songs are given mainly early and late in the day and most often reveal its presence.

Coleto
Sarcops calvus
A fairly large bird of forest canopy and more open wooded areas from the lowlands to low elevations in the mountains. Often seen on exposed snags. Pale gray from the back of the neck down the back to the rump and the sides. The rest of the underparts and wings are black. Head mostly covered with bare pink skin. Unmistakable. Voice includes a mixture of clicks, squeals, metallic warbling, and piping notes.
Start Your Bird Watching Journey
Identify a bird outdoors and keep the field guide close for your next observation.